Három új társasjáték érkezett. Egy magyar nyelvű játék Richard Garfield-től, aki a világ legnépszerűbb kártyajátékát a Magic The Gathering-t is megalkotta. A másik két angol nyelvű játék egy sorozat feldolgozás és egy birodalomépítős.

Kincsvadászat

A Queen Games és Piatnik gondozásában megjelent játékban kalandort alakítva kell a többiekkel megküzdeni a két elrejtett kincsért. Többféle helyszínen keresztül, a Fagyott Hegytől a Láva Barlangig vezet a kalandorok útja.

Minden kör elején kilenc lapból összeállított csomagból kell gazdálkodni. A kalandorok, őrzőkutyák, pénzérmék és akció lapokból összeálló paklikból a legerősebb és leggyengébb lapokkal lehet a kincset megszerezni. A többiek üres kézzel távoznak a játék végén.

Játék bemutató cikk: http://piatnikbp.hu/kepek/KincsvadaszJEMcikk.pdf

The Big Bang Theory - The Party Game (angol)

A nálunk Agymenők néven futó sorozat már 9 éve van műsoron és az egyik legnépszerűbb vígjáték sorozat. A négy kocka tudós és a szomszédba költöző csinos szőke színésznői karrierre vágyó pincérnő találkozása sok vicces és képtelen szituációt eredményez. :) Az epizódokban többször is társasjátékoznak így kézenfekvő volt, hogy a sorozathoz kapcsolódó játék is készüljön.

A játék elején mindenki kap 7 kártyát, majd a felfedett piros lapra kell lerakni a legjobban hozzá passzoló kártyát lerakni. Némelyik piros lapra többféle kártyát is le lehet rakni és BAZINGA! lapokról sem szabad elfeledkezni. A megoldásokat kör elején kiválasztott bíró értékeli és dönti el melyik a legkreatívabb. Amelyik neki leginkább tetszik az kapja a legtöbb pontot, a többieknek kevesebbel kell beérnie.

A kártyákon változatos dolgok szerepelnek. Teleszkóp, Dr. Arroganto, a Csodanő, ego mániás szupergéniusz vagy egy jegesmedve. A lapokon a sorozatból kiemelt képek és idézetek szerepelnek, amik segítenek a hangulat megragadásához.

Rise of Empires (angol)

A Rise of Empires egy birofalom építő játék, amelynek során az ókorból indulva próbálnak birodalmat építeni. Háború, tudomány, gazdaság és diplomácia kíséri a civilizációk útját a modern korig és birodalommá válásig. A megfelelően megválasztott út segíthet elérni a győzelmet.

A játék három korszakon vezet át. Minden korszakban két forduló van. A cél minél több Victory (győzelmi) pont begyűjtése. A Victory pontok a városi épületekből, elfoglalt területekből, kifejlesztett technológiákból és kereskedelmi javakból áll össze.

Star Wars X-Wing - 2 fő részére, 30-45 perc játékidő

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban... 

A bizonytalanság korát éljük. Nyugtalanság fojtogatja a galaxist, ahogy az Első Rend befolyása növekszik, de az Ellenállás hősies erőinek még van egy halvány reménysugara. A bátor hősök küzdelme a sötétség hatalmas erői ellen még felélesztheti bennük a képességet és az erőt, hogy abból egy új jövőt kovácsoljanak...

Az X-Wing egy izgalmas, gyorsmenetű űrcsatákat ígérő társasjáték, ami a Star Wars univerzumban játszódik. A játékosok űrhajókat irányítanak és választhatnak az Ellenállás vagy az Első Rend oldalak között. Szereld fel őket különböző pilótákkal, különleges fegyverekkel, fejlesztésekkel és próbálj túljárni ellenfeled eszén.

Ebben a dobozban megtalálsz mindent, ami két játékos számára szükséges lehet az X-Wing játék elkezdéséhez. Tartalmazza a festett műanyag figurákat, egyedi kockákat, kártyákat, jelölőket és a Bevezető Szabálykönyvet. Haladó szabályokat és különleges küldetéseket is kaptok, hogy játékotokat új szintre emeljétek.

Drakon - 2-6 részére, 20-60 perc játékidő

A Drakon gyors iramú társasjáték üldözéssel, cselvetéssel, csapdákkal. Drakon, a sárkány foglyul ejtett egy csapat kalandort, akik a barlangjába próbáltak bemerészkedni. Úgy döntött, nem falja fel őket nyomban, hanem előbb eljátszadozik velük: aki közülük elsőként gyűjt össze 10 aranyat a kincséből, szabadon elmehet. A többiekből ebéd lesz.

2015-06-17

Trónok Harca társasjátékA népszerű Tűz és jég dala regényciklus alapján készült társasjáték 2. kiadása, melyben a játékosok Westeros nagy házait irányíthatják a Vastrónért folyó harcban. Céljuk hogy a nyersanyagok ésszerű felhasználásával, diplomáciával, és ravaszsággal szerezzék meg a befolyást az országban. A játékosok seregeket irányítanak, fontos személyiségek segítségét veszik igénybe, erőforrásokat gyűjtenek a közelgő télre, és megpróbálják visszaverni az ellenséges támadásokat. A második kiadás tartalmazza a korábban megjelent két kiegészítő (Clash of Kings, Storm of Swords) legfontosabb elemeit, valamint néhány, korábban még nem látott újdonságot is!

Társasok Kártyák

 

Stratágiai és hagyományos társasjátékok a legkülönfélébb témákban. Gyors kikapcsolódást jelentő és órákra elfoglaltságot adó témával.

Gyűjtőgetös és tematikus kártyajátékok. A legnépszerűbb gyűjtögetősek a Magic The Gatheting, a magyar Hatalom Kártyái. Tematikusból a vadnyugati témájó Bang!, a fantasyt kifigurázó Munchkin.