Új társasok bemutatója

2016-05-12
  Címkék: #bigbang #party #társas

Három új társasjáték érkezett. Egy magyar nyelvű játék Richard Garfield-től, aki a világ legnépszerűbb kártyajátékát a Magic The Gathering-t is megalkotta. A másik két angol nyelvű játék egy sorozat feldolgozás és egy birodalomépítős.

Kincsvadászat

A Queen Games és Piatnik gondozásában megjelent játékban kalandort alakítva kell a többiekkel megküzdeni a két elrejtett kincsért. Többféle helyszínen keresztül, a Fagyott Hegytől a Láva Barlangig vezet a kalandorok útja.

Minden kör elején kilenc lapból összeállított csomagból kell gazdálkodni. A kalandorok, őrzőkutyák, pénzérmék és akció lapokból összeálló paklikból a legerősebb és leggyengébb lapokkal lehet a kincset megszerezni. A többiek üres kézzel távoznak a játék végén.

Játék bemutató cikk: http://piatnikbp.hu/kepek/KincsvadaszJEMcikk.pdf

The Big Bang Theory - The Party Game (angol)

A nálunk Agymenők néven futó sorozat már 9 éve van műsoron és az egyik legnépszerűbb vígjáték sorozat. A négy kocka tudós és a szomszédba költöző csinos szőke színésznői karrierre vágyó pincérnő találkozása sok vicces és képtelen szituációt eredményez. :) Az epizódokban többször is társasjátékoznak így kézenfekvő volt, hogy a sorozathoz kapcsolódó játék is készüljön.

A játék elején mindenki kap 7 kártyát, majd a felfedett piros lapra kell lerakni a legjobban hozzá passzoló kártyát lerakni. Némelyik piros lapra többféle kártyát is le lehet rakni és BAZINGA! lapokról sem szabad elfeledkezni. A megoldásokat kör elején kiválasztott bíró értékeli és dönti el melyik a legkreatívabb. Amelyik neki leginkább tetszik az kapja a legtöbb pontot, a többieknek kevesebbel kell beérnie.

A kártyákon változatos dolgok szerepelnek. Teleszkóp, Dr. Arroganto, a Csodanő, ego mániás szupergéniusz vagy egy jegesmedve. A lapokon a sorozatból kiemelt képek és idézetek szerepelnek, amik segítenek a hangulat megragadásához.

Rise of Empires (angol)

A Rise of Empires egy birofalom építő játék, amelynek során az ókorból indulva próbálnak birodalmat építeni. Háború, tudomány, gazdaság és diplomácia kíséri a civilizációk útját a modern korig és birodalommá válásig. A megfelelően megválasztott út segíthet elérni a győzelmet.

A játék három korszakon vezet át. Minden korszakban két forduló van. A cél minél több Victory (győzelmi) pont begyűjtése. A Victory pontok a városi épületekből, elfoglalt területekből, kifejlesztett technológiákból és kereskedelmi javakból áll össze.